Hyppää pääsisältöön

Elävän ravinnon reseptejä

Ylöjärveläinen Eija Leino antaa elävän ravinnon reseptinsä Olotilan lukijoille.

Näin valmistat viherjauheen itse:

Jauheeksi sopivat kasvien lehdet: voikukka, herukka, nokkonen, peltokorte, persilja, timjami, ratamo, vesikrassi, maitohorsma, apila, koivu, poimulehti, lehtikaali ja selleri.

kuva: Rita Trötschkes/YLEKuivaa puhtaat lehdet uunissa tai kuivurissa. Murskaa lehdet morttelilla tai käsin.

Ripottele jauhetta salaatteihin, keittoihin ja patoihin. Jauhe sopii myös juomaveteen.

 

 

Näin valmistat orasjuomaa itse:

Liota ja idätä vehnän- tai ohranjyvät. Kylvä siemenet tarjottimelle levitettyyn multaan. Anna olla pimeässä pari päivää ja siirrä sitten valoon. Kymmenen päivän kuluessa vilja nousee oraalle. Kun vihreä on noin 15 senttiä pitkä, leikkaa oras veitsellä. Purista mehu sosepusertimella tai orasmyllyllä. Yhdestä tarjottimisesta saa 2 - 3 desilitraa mehua. Mehua voi nauttia pieninä annoksina, sillä se on hyvin vahvaa. Pari teelusikallista riittää aluksi.

Eija Leinon käyttämä kasviskeitto (keitto, jota ei keitetä)

kuva: Rita Trötschkes/YLEPorkkanakeitto
6 kpl porkkanoita
1 dl parsakaalinkukintoja
1 avokado
2 dl ananasmehua
vettä tarvittaessa vähän

Laita aineet tässä järjestyksessä tehosekoittajaan ja soseuta. Koristele iduilla.

 

Pirtelöitä

kuva: Rita Trötschkes/YLE

Pähkinäpirtelö
2dl cashew-pähkinöitä, 1 banaani, 2-3 dl vettä, makeutukseksi 1 dl karviaisia

Seesam-mansikkapirtelö
(tästä lapsetkin pitävät)
1 dl mansikoita, 1, 5 dl idätettyjä seesamsiemeniä, 1 banaani ja 2-3 dl vettä.




Lue myös
Eija Leino parani elävällä ravinnolla
Kokeile elävän ravinnon taatelikakkua

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka