Hyppää pääsisältöön

Joulutunnelmaa kirpputorilla

Olen jouluihminen. Rakastan jouluvaloja, joulutorttuja, glögiä, mantelirusina-sekoituksia, joululauluja, piparien tuoksua - kaikkia jouluperinteitä! Vaikka reilun viikon kuluttua on jo joulukuu (jolloin minä aloitan "virallisen" joulunodotukseni), ei talvesta ole tietoakaan! Yritin virittää itseäni joulufiilikseen, tarpoessani sateessa kohti keskustaa...

Helsingissä on muutama luottokirppis, joissa pyrin vierailemaan viikottain, Iso Roobertinkadun Fida on yksi sellainen.

Fida lähetystoreja on ympäri Suomen ja Helsingistäkin löytyy kolme Fidaa. Suosin itse sekä Punavuoren että Hakaniemen Fidoja. Etenkin Iso Roban kirppis sijaitsee niin vilkkaalla paikalla, että siellä on kannattavaa piipahtaa mahdollisimman usein. Esimerkiksi hyväkuntoiset ja persoonalliset huonekalut ehtivät tuskin saada kylkeensä hintalapun, kun joku jo bongaa ne tavarapaljouden seasta. Kannattaa siis ehdottomasti piipahtaa kirppiksillä usein, sillä silloin tärppää varmimmin.

Huomasin ilokseni, että vaikka ulkona onkin ankea syyssää, oli kirpputorille saapunut joulu!


Niin, kirppareilta saattaa tosiaan tehdä hyviä joululahjalöytöjä, kun vaan pitää silmät auki. Minä oikeastaan bongailen hyviä lahjaideoita kirpputoreilta ympäri vuoden, sillä eihän se tietenkään vuodenaikaa katso, koska joululahjat ostaa! En tällä kertaa löytänyt lahjoja muille, mutta itselleni kylläkin...


Mahtava löytö! Lapsuuden jouluina äidilläni oli aina päällään tietty essumekko, ja minustakin olisi hauskaa alkaa noudattaa jouluperinteessä jonkinlaista pukeutumiskoodia. Tämä punainen Dehå of Sweden -mekko olkoon nyt minun joulukolttuni. Hinta oli muuten 15 euroa, eli ei ihan halpa, mutta mekko on aivan uudenveroinen, puhdas ja siisti. Veikkaan sen olevan peräisin 70-luvulta, eli hyvin säilynyt vaate iästään huolimatta. Kuinka rakastankaan kauluksen kultaista kanttausta! 

... Ja alkakaapa tekin kaivelemaan omia joulukoriste- ja paketointiniksejänne muistinne sopukoista, kootaan ne joulukuussa tänne yhteiseksi tuunaustietopankiksi :)

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua