Hyppää pääsisältöön

Risto Isomäki: Jumalan pikkusormi

Egyptin Saharaan on tekeillä valtava aurinkotuulivoimala. Kolmen kilometrin korkeuteen nouseva piippu kehittäisi energiaa ylösnousevasta kuumasta ilmavirrasta.

Tietolaatikko

Risto Isomäki (s. 1961)

Romaanit:
Kristalliruusu 1991
Gilgamešin tappio 1994
Pimeän pilven ritarit 1997.
Herääminen 2000.
Sarasvatin hiekkaa 2005.
Litium 6 2007
Jumalan pikkusormi 2009.

Tätä yrittävät erilaiset joukot tuhota, koska se uhkaa viedä jo öljyteollisuudelta taloudellista valtaa.

Aiemmissa trillereissään Risto Isomäki on kirjoittanut maailman uhkakuvista. Nyt hän tarjoaa myös mahdollisuuksia ratkaista maapallon ekologista tulevaisuutta. Isomäki näyttää, että aurinko- ja tuulivoiman taloudelliset ratkaisut ovat mahdollisia lähitulevaisuudessa.

Kaikki tähänkin mennessä tehdyt päätökset ovat olleet ihmisen tekemiä eikä missään ole määrätty, että kaiken täytyy olla niin kuin se nyt on. Eri kulttuurien rauhanomainen rinnakkainolo vaati kuitenkin poliittisten sopimusten lisäksi taloudellisia sitoumuksia.

Jumalan pikkusormi-romaanillaan Risto Isomäki valaa uskoa tulevaisuuteen. Hän luottaa ihmisten kykyyn keksiä ratkaisuja, mutta realistina ei ole turhan hyväuskoinen. Ihmiskuvaansa Isomäki on syventänyt aiemmista romaaneistaan.