Hyppää pääsisältöön

Timo Taikurin taikuritie

Timo Kulmakko aloitti Pikku Kakkosen taikurina vuonna 1979. Aluksi Timo Taikuri loitsi useilla taikasanoilla, mutta pian nousi yksi ylitse muiden: "Ananasakäämä!"

Ananasakäämä oli lainattu Pekka ja Pätkä -elokuvasta. Televisiossa siitä muodostui Timo Taikurin tavaramerkki.

Kulmakko esiintyi Pikku Kakkosessa vuoteen 1992 asti. Tv-maine työllisti myös ruudun ulkopuolella lukemattomissa lastentapahtumissa.

Sirkuksessa Timo Taikuri ei ole esiintynyt, mutta mieli kyllä tekisi.

Kun kysytään, valitsisiko hän jonglöörauksen, hammasakrobatian vai surmanajon, Kulmakko sanoo mieluiten yhdistävänsä ne.

"Voisi ajaa surmanajotynnyrissä ympyrää, pitäisi hampailla ratista ja samalla heittelisi kolmea palloa ilmaan".

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto