Hyppää pääsisältöön

Laivaonnettomuus Långnäsin satamassa

Marraskuun 28. päivä vuonna 1968 matkustajalaivat M/S Ilmatar ja M/S Botnia törmäsivät toisiinsa Långnäsin edustalla Ahvenanmaalla. Onnettomuudessa loukkaantui useita ihmisiä eikä kuolonuhreiltakaan vältytty.

Myöhäisuutiset haastatteli heti tuoreeltaan turmalaivojen matkustajia ja henkilökuntaa. Laivojen yhteentörmäyksessä Botnian kylki repeytyi komentosillan kohdalta ja törmäyskohdan yläpuolella isku tuntui kuin laiva olisi ajanut karille. Matkustajat olivat kuitenkin olleet rauhallisia ja kaikki pukivat pelastusliivit ylleen. Ilmattaren komentosillalla Botnia havaittiin vasta sitten, kun laivat olivat törmäysetäisyydellä toisistaan. Ilmattaren vauhti oli ollut 6–7 solmua.

Matkustajien vammoista tai kuolonuhreista ei heti tiedetty. Se kuitenkin tiedettiin, että joitakin vammoja oli tullut. Loukkaantuneita oli seitsemän ja kuolonuhreja oli kuusi, joista kolme oli kuollut välittömästi törmäyksen jälkeen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto