Hyppää pääsisältöön

Kaitafilmaus harrastuksena

Ennen videoita tärkeät hetket tallennettiin kaitafilmikameralla. Innokkaita elokuvaajia ovat olleet mm. Leif Wager ja Pikku Kakkosen koiratoimittajat Eno ja Ransu.

Leif Wager ja hänen vaimonsa Eva Hemming saivat elokuvistaan useita palkintoja kansallisissa ja pohjoismaisissa kilpailuissa. Oheisessa näytteessä Wager kuvaa tanssijavaimoaan kotistudiossaan.

Pikku Kakkosen Eno ja Ransu harjoittelevat reportaasin tekoa haastattelemalla matkan varrelle osunutta pensasta. Ohjelma on nimetty "videokokeiluksi", mutta videokameran sijasta parivaljakko on saanut mukaansa kaitafilmikameran.

Kolmannessa leikkeessä Teljän peruskoulun oppilaat kertovat kaitafilmikerhostaan. Teppo ja Kai tekevät animaatiofilmiä, esikatselevat ja leikkaavat otoksia, ja vihdoin on vuorossa juhlallinen esikatselu viiden hengen yleisölle.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto