Hyppää pääsisältöön

Mieseleganssia Linnassa

Linnan juhlissa on vuosien varrella nähty miestenkin pukujen osalta persoonallisia ratkaisuja.

Linnan juhlien etiketin mukaan hyväksyttyjä pukuja miehille ovat univormu, kansallispuku, frakki tai tumma puku. Vaikka pelivaraa ei ole yhtä paljon kuin naisilla, on miestenkin pukeutumisessa mahdollisuus persoonallisiin ratkaisuihin.

Linnan juhlia useita vuosia kommnentoinut muotiasiantuntija Jaakko Selin suo hieman vapautta miestenkin pukeutumiseen. Selinin mielestä etenkin taiteilijoilla oma persoona saa mielellään näkyä.

Elokuvaohjaaja Renny Harlin pukeutui näyttävään siniseen nahkafrakkiin vuonna 1992.

Ruotsalaisen Kansanpuolueen kansanedustaja Klaus Bremer pukeutui jälleen vuonna 2001 Mimmi Eirtovaaran suunnittelemaan stadin kansallispukuun.

The Rasmus yhtyeen keulahahmo Lauri Ylönen rikkoi rajoja muullakin kuin pukeutumisella tullessaan linnaan ystävänsä Siiri Nordinin kanssa.

Him-yhtyeen Ville Valo ilmestyi linnaan persoonallisilla yksityiskohdilla höystetyssä smokissa. Samana vuonna linnaan kutsuttiin myös Antti Tuisku, jonka tyylitelty frakki oli suunnittelija Kalle Riihivainion käsialaa.

Marco Bjuströmin takki oli valmistettu syntymättömän vasikan nahasta. Turkkuri Jaana Kovasen valmistaman takin nahka hankittiin Kiinasta asti.

Kansanedustaja Veltto Virtanen on vuosien varrella vaihdellut persoonallista tyyliään ja leikitellyt mm. kravateilla ja huiveilla.

Ensimmäistä kertaa Linnan juhlilla olleella Tuomari Nurmiolla oli yllään tummaa samettia.

Muotoilija ja sisustusarkkitehti Stefan Lindfors oli pukeutunut itse kutomaansa pukuun.

Vuoden akatemiaprofessori Howard Jacobsin asuun kuului frakin yläosa, kiltti ja maihinnousukengät.

Teksti: Heidi Sommar