Hyppää pääsisältöön

Linnan juhlien pukuloistoa 2009

Linnan juhlissa nähtiin vuonna 2009 glamouria, trendikkyyttä sekä ekologisuutta. Väreissä hehkuivat talviset pastellisävyt sekä punainen ja sininen.

Glamouria linnassa edustivat mm. Eija-Riitta Korholan espanjalaishenkinen puku ja Heta Hyttisen vaalea merenneitomainen asu.

Kirsti Paakkasen ja Maria Guzeninan mustissa puvuissa oli eleganssia. Minna Haapkylä ja Jonna Järnefelt verhoutuivat puolestaan hentoihin pastellisävyihin.

Linnassa nähtiin myös vintagea sekä kierrätysmateriaalista valmistettuja pukuja, kuten Katri Komin VHS-videonauhoilla päällystetty puku. Leena Harkimo ja PMMP:n laulaja Paula Vesala luottivat 90- ja 40-luvun vintageen.

Vuoden 2009 Linnan juhlien muotia kommentoi Hanna Sarén. Sarénin mielestä Linnan juhlien tyyli oli melko hillittyä ja harkittuja, ylilyöntejä ei juuri ollut. Suomalainen osaaminen näkyi puvuissa ja stailauksessa. Kauniita kansallispukujakin nähtiin useita.

Teksti: Heidi Sommar

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto