Hyppää pääsisältöön

Mäntyrannan toinen kulta Innsbruckissa

Kolmenkympin mestari Eero Mäntyranta otti voiton myös vuoden 1964 olympialaisten pikamatkalla. Kahdella kullallaan ja viestihopeallaan hän sai lisänimen "Mr. Seefeld".

Tietolaatikko

Tulokset: 1. Eero Mäntyranta 50.54,1 2. Harald Grönningen (Norja) 51.34,8 3. Sixten Jernberg (Ruotsi)51.42,2 4. Väinö Huhtala 51.45,4. Kalevi Laurila jäi yhdeksänneksi ajalla 51.59,8.

Miesten 15 km:n ratkaisijoina olivat 30 kilometrin voittaja Eero Mäntyranta, Norjan Harald Grönningen ja Ruotsin Sixten Jernberg.

Maastohiihdon osalta talvikisat olivat Suomen kunniakkaimmat, toteaa selostaja Pekka Tiilikainen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto