Hyppää pääsisältöön

Heikki ja Kaija: Pari päivää jouluun

Jouluaatto lähestyy, Heikki ja Kaija tekevät juhlavalmisteluja, mutta jouluinen tunnelma saakin dramaattisen käänteen.

Heikki on löytänyt vanhan junaradan ja kunnostaa sitä joululahjaksi Jannelle. Kaija myhäilee, että taitaa Heikki innostua junaradasta ihan yhtä paljon kuin lapsikin.

Heikin kaapin kätköissä odottaa yllätys myös vaimolle ja taitaa Kaijallakin olla jouluisia salaisuuksia kätkettynä pyykkikoriin.

Tunnelmaa varjostaa raskaana olevan Kaijan selkäkipu, joka tuntuu pahenevan. Kipu iskee toden teolla kun Kaija kumartuu siivoamaan lattialle läikkynyttä öljyä.

Huolestunut Heikki auttaa Kaijan olohuoneen sohvalle lepäämään ja lähtee hakemaan lääkäriä paikalle.

Lääkäri tutkii Kaijan ja kertoo yllättävät uutiset.

Heikki ja Kaija -sarja on katsottavissa Areenassa.

Otteita jaksosta:

Kommentit
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto