Hyppää pääsisältöön

Heikki ja Kaija: Pari päivää jouluun

Jouluaatto lähestyy, Heikki ja Kaija tekevät juhlavalmisteluja, mutta jouluinen tunnelma saakin dramaattisen käänteen.

Heikki on löytänyt vanhan junaradan ja kunnostaa sitä joululahjaksi Jannelle. Kaija myhäilee, että taitaa Heikki innostua junaradasta ihan yhtä paljon kuin lapsikin.

Heikin kaapin kätköissä odottaa yllätys myös vaimolle ja taitaa Kaijallakin olla jouluisia salaisuuksia kätkettynä pyykkikoriin.

Tunnelmaa varjostaa raskaana olevan Kaijan selkäkipu, joka tuntuu pahenevan. Kipu iskee toden teolla kun Kaija kumartuu siivoamaan lattialle läikkynyttä öljyä.

Huolestunut Heikki auttaa Kaijan olohuoneen sohvalle lepäämään ja lähtee hakemaan lääkäriä paikalle.

Lääkäri tutkii Kaijan ja kertoo yllättävät uutiset.

Heikki ja Kaija -sarja on katsottavissa Areenassa.

Otteita jaksosta:

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto