Hyppää pääsisältöön

Imelletyn perunalaatikon valmistus

Jaakko Kolmonen valmistaa perinteistä imellettyä perunalaatikkoa Sirkka Gustafssonin ja Irja Ojalan kanssa.

p>Hyvät perunat tekevät onnistuneen perunalaatikon, joten kannattaa valita lajike, joka imeltyy hyvin. Kokenut emäntä Irja Ojala luottaa Ostaraan.

Keittämisen jälkeen perunat survotaan ja seoksen annetaan jäähtyä kunnolla.

Kun seos on jäähtynyt 50-60 asteeseen sekoitetaan joukkoon jauhot ja vesi. Perunoita keittäessä kannattaa ottaa keitinvesi talteen ja käyttää sitä tässä vaiheessa.

Perunaseos jätetään imeltymään yön yli tai vähintään viideksi tunniksi. Lopuksi seos kaadetaan vuokaan, margariinia päälle, muotoillaan korea pinta lusikalla ja ei kun paistumaan!

Tietolaatikko

Perunalaatikko

1,5 kg perunoita
4rkl vehnäjauhoja
vettä
maitoa
suolaa
voita tai margariinia

Paista voidellussa vuoassa 150-175 asteessa 2-3 tuntia.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto