Hyppää pääsisältöön

Sampalle triplakultaa Salt Lake Cityssä

Samppa Lajunen juhlii olympiakultaa hiihtäen maaliin.
Samppa Lajunen juhlii olympiakultaa hiihtäen maaliin. Kuva: Bongarts/Getty Images Samppa Lajunen,Salt Lake Cityn olympialaiset 2002,yhdistetty

Samppa Lajunen voitti triplajättipotin Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002: hän saavutti kaiken, mikä yhdistetyn hiihtäjälle oli mahdollista.

Tietolaatikko

Yhdistetyn normaalikilpailun tulokset: 1) Samppa Lajunen FIN 2) Jaakko Tallus FIN 3) Felix Gottwald AUT 4) Ronny Ackermann GER 5) Björn Kirchaisen GER 6) Mario Stecher AUT.
Yhdistetyn joukkuekilpailun tulokset: 1) Suomi (Samppa Lajunen, Jari Mantila, Jaakko Tallus, Hannu Manninen) 2) Saksa 3) Itävalta.
Yhdistetyn sprinttikisan tulokset: 1) Samppa Lajunen FIN 16.40,1 2) Ronny Ackermann GER 16.49,1 3) Felix Gottwald AUT 17.20,3 4) Jaakko Tallus FIN 17.25,9 5) Todd Lodwick USA 6) Daito Takahashi JPN 7) Hannu Manninen FIN 17.42,7.

Kultasade alkoi yhdistetyn perinteisen kilpailun voitosta. Jaakko Tallus antoi osoituksen Suomen muun tasosta ottamalla kisassa hopeaa. Joukkuekilpailussa Lajunen, Tallus, Jari Mantila ja Hannu Manninen toivatkin Suomelle kultaa.

Ensimmäistä kertaa ohjelmassa ollut sprinttikilpailu meni sekin Lajusen nimiin. Seitsemän parhaan joukossa olivat myös Tallus ja Manninen. Samppa Lajunen itse kommentoi kolmea kultaansa kepeästi: "Vihdoinkin voi olla varma, että on lunastanut nimensä suomalaisiin tietovisailukysymyksiin."