Hyppää pääsisältöön

A-studion raportti sikaloiden oloista

A-studio esitti joulukuussa 2009 eläinaktivistien luvatta kuvaamia videoita sikaloiden epäkohdista. Kuvamateriaali voi järkyttää heikkohermoisimpia.

Tietolaatikko

Lokakuussa 2011 syyttäjä vaati neljälle eläinaktivistille tuomioita vuonna 2009 tehdyistä sikatilakuvauksista. Neljää henkilöä syytettiin törkeästä kunnianloukkauksesta ja näistä kahta lisäksi julkisrauhan rikkomisesta. Syytteet hylättiin lukuunottamatta luvatonta kulkua erään tilan pihapiirin läpi.

Eläinaktivistit tunkeutuivat syksyllä 2009 sikaloihin ilman lupaa ja pyrkivät selvittämään, ovatko eläinten olot parantuneet kahden vuoden takaisen kohun jälkeen.

A-studiossa 9.12.2009 esitettiin eläinaktivistien suomalaisilta tiloilta kuvaamaa videomateriaalia, jota ohjelmassa kommentoi myös maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila.

Videoilla näkyi hoitamattomia haavoja, paiseita ja murtumia, sairaita ja kituvia eläimiä ja sikaloiden ulkopuolelle nostettuja kuolleita ruhoja.

Evira löysi noin puolella eläinaktivistien esiin nostamista sikatiloista laiminlyöntejä. Tarkastettuja tiloja oli 32, laiminlyöntejä löytyi 14 tilalta.

Eviran totesi osan laiminlyönneistä olevan vakavia ja johtavan poliisitutkintaan.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto