Hyppää pääsisältöön

Tanjalle olympiahopeaa Torinossa

Tanja Poutiainen teki suomalaisen alppihiihdon historiaa Torinon talvikisoissa 2006 yltämällä hopealle suurpujottelussa.

Tietolaatikko

TULOKSET: 1) Julia Mancuso USA 2.09,19 (1.00,89 + 1.08,30). 2) Tanja Poutiainen FIN 2.09,86 (1.01,21 + 1.08,65). 3) Anna Ottoson SWE 2.10,33 (1.02,04 + 1.08,29). 4) Nicole Hosp AUT. 5) Genevieve Simard CAN. 6) Anja Pärson SWE.

Ensimmäisen laskun jälkeen jännitys oli suomalaisleirissä katossa. Juontaja Antti Korhonen tunnustaa, että "studiossa ei meinaa tuolilla pysyä".

Ennen Poutiaisen toista laskua johdossa oli Ruotsin Anna Ottoson. Poutiainen teki hermonsa halliten "hirvittävän laskun", joka vei hänet kisan kärkeen.

Takaa rynnisti kuitenkin Yhdysvaltain Julia Mancuso, joka peittosi Poutiaisen lopulta selvällä 0,67 sekunnin erolla. Ottoson sijoittui pronssille.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto