Hyppää pääsisältöön

Päin perhettä – tyyntä ja myrskyä komediasarjassa vuodelta 1992

Syrjäntaan perhe: Ulla (Outi Mäenpää), isä Pekka  (Antti Litja),anoppi (Vieno Saaristo) ja Mika (Jari Salmi).
Syrjäntaan perhe: Ulla (Outi Mäenpää), isä Pekka (Antti Litja),anoppi (Vieno Saaristo) ja Mika (Jari Salmi). Kuva: Yle/Antero Tenhunen Outi Mäenpää,Antti Litja,Vieno Saaristo,Jari Salmi,Päin perhettä

Päin perhettä on mennyt Pekka Syrjäntaan elämä viimeiset kymmenen vuotta. Vaimo lähti, mutta anoppi ja kaksi lasta jäi.

Eronnut isä, anoppi ja kaksi täysi-ikäistä lasta, joista toisella jo oma avioero takana asuvat saman katon alla ja yrittävät rakentaa elämää uudelleen. Siinä on ainekset draamakomediasarjaan Päin perhettä vuodelta 1992. 24-osaisen sarjan on kirjoittanut Pentti Järvinen ja sen ovat ohjanneet Pekka Lepikkö ja Jukka Mäkinen.

Isä Pekan roolissa nähdään Antti Litja, anoppina Vieno Saaristo, tytär Ullana Outi Mäenpää ja Mikana Jari Salmi.

Sarjassa käsitellään huumorilla höystettynä monia ajankohtaisia asioita kuten lamaa, työttömyyttä, asuntopulaa, uusperheitä, avioeroja, kierrätystä ja ulkomaalaisia.

Pekka Syrjäntaka (Antti Litja)
Pekka Syrjäntaka (Antti Litja) Pekka Syrjäntaka (Antti Litja) Kuva: Yle/Antero Tenhunen Päin perhettä,Antti Litja

Pekan vaimo on jättänyt perheensä ja muuttanut Saksaan. Lapsille äidin lähtö on yhä kova pala ja tunteet saavat vallan, kun äiti ilmoittaa yllättäen tulevansa käymään. Isä kattaa pöydän valmiiksi, mutta odotettua vierasta ei näy.

Neljän aikuisen sinkun yhteiselo ei aina ole helppoa. Talossa käy vilske, kun jokainen tuo seuralaisiaan visiitille. Tuleepa kerran paikalle myös poliisit.

Anoppi (Vieno Saaristo) sajassa Päin perhettä.
Anoppi (Vieno Saaristo) Anoppi (Vieno Saaristo) sajassa Päin perhettä. Kuva: Yle/Antero Tenhunen Päin perhettä,Vieno Saaristo

Tarmokas anoppi on perheen kantava voima, joka pitää huushollin kasassa. Muu perhe huomaa sen viimeistään siinä vaiheessa, kun anoppi meinaa lähteä uuden miehen matkaan.

Isäkin kaipaa itselleen uutta elämää ja kumppania, uusi seuralainen vain saa perheeltä kylmän vastaanoton.

Mika (Jari Salmi) ennen armeijaan lähtöä.
Mika (Jari Salmi) Mika (Jari Salmi) ennen armeijaan lähtöä. Kuva: Yle/Antero Tenhunen Päin perhettä,Jari Salmi

Perheen nuorimmainen Mika asustelee olohuoneen sohvalla ja tappelee säännöllisesti isosiskonsa kanssa. Mikan päätös lähteä armeijaan yllättää kaikki, eikä sinne lähtökään suju ihan kommelluksitta.Kommelluksia aiheuttaa myös oudoilla tavoillaan utelias naapuri Salonen (Raimo Grönberg).

Naapuri Salonen (Raimo Brönberg) sarjassa Päin perhettä
Salonen (Raimo Grönberg) Naapuri Salonen (Raimo Brönberg) sarjassa Päin perhettä Kuva: Yle/Antero Tenhunen Päin perhettä,Raimo Grönberg

:
Isosisko Ulla opiskelee lääkäriksi ja on perheestä se, joka on ensimmäisenä nousemassa barrikadeille yhteiskunnallisten asioiden vuoksi. Saarnat kierrätyksestä tai oikeasta ruokavaliosta kaikuvat perheessä usein kuuroille korville.
Ulla (Outi Mäenpää) ja anoppi (Vieno Saaristo)
Ulla (Outi Mäenpää) ja anoppi (Vieno Saaristo) Ulla (Outi Mäenpää) ja anoppi (Vieno Saaristo) Kuva: Yle/Antero Tenhunen Päin perhettä,Outi Mäenpää,Vieno Saaristo

Ulla päätyy kierrättämään muitakin kuin kodinkoneita törmätessään ex-mieheensä. Laatikainen (Hannu Valtonen) muuttaa olohuoneen sohvalle, joka on sopivasti vapaana Mikan ollessa armeijassa.Ullan ja Laatikaisen suhteessa räiskyy tasaiseen tahtiin, eikä kihlautuminenkaan suju ilman draamaa.

Isäkin löytää lopulta elämäänsä uuden rakkauden ja aika alkaa olla kaikille kypsä lentää pesästä. Eripuraisuuksista huolimatta perhe hitsautuu yhteen ja kun erilleen muuton hetki lopulta koittaa on aika tehdä ratkaisuja.

Otteita sarjasta Päin perhettä

Lisää ohjelmasta

Kommentit