Hyppää pääsisältöön

Päin perhettä

Päin perhettä on mennyt Pekka Syrjäntakan elämä viimeiset kymmenen vuotta. Vaimo lähti, mutta anoppi ja kaksi lasta jäi.

Eronnut isä, anoppi ja kaksi täysi-ikäistä lasta, joista toisella jo oma avioero takana asuvat saman katon alla ja yrittävät rakentaa elämää uudelleen. Siinä on ainekset 1990-luvun tuntoja heijastelevaan draamakomediasarjaan.

Sarjassa käsiteltiin huumorilla höystettynä monia ajankohtaisia asioita kuten lamaa, työttömyyttä, asuntopulaa, uusperheitä, avioeroja, kierrätystä ja ulkomaalaisia.

Ensimmäisestä jaksosta otetussa otteessa kerrotaan Pekan vaimon jättäneen perheensä ja muuttaneen Saksaan. Lapsille äidin lähtö on yhä kova pala ja tunteet saavat vallan, kun äiti ilmoittaa yllättäen tulevansa käymään. Isä kattaa pöydän valmiiksi, mutta odotettua vierasta ei näy.

Perheharmoniaa:
Neljän aikuisen sinkun yhteiselo ei aina ole helppoa. Talossa käy vilske, kun jokainen tuo seuralaisiaan visiitille. Eräänä iltana paikalle saapuvat myös poliisit.

Anopin uusi:
Tarmokas anoppi on perheen kantava voima, joka pitää huushollin kasassa. Muu perhe huomaa sen viimeistään siinä vaiheessa, kun anoppi meinaa lähteä uuden miehen matkaan.

Isän uusi:
Pekan uusi seuralainen saa kylmän vastaanoton.

Kun Mika armeijaan lähti:
Perheen nuorimmainen Mika asustelee olohuoneen sohvalla ja tappelee säännöllisesti isosiskonsa kanssa. Mikan päätös lähteä armeijaan yllättää kaikki, eikä sinne lähtökään suju ihan kommelluksitta.

Ulla kierrättää:
Isosisko Ulla opiskelee lääkäriksi ja on perheestä se, joka on ensimmäisenä nousemassa barrikadeille yhteiskunnallisten asioiden vuoksi. Saarnat kierrätyksestä tai oikeasta ruokavaliosta kaikuvat perheessä usein kuuroille korville.

Laatikaisen paluu, kihlat ja isästä isoisäksi:
Ulla päätyy kierrättämään muitakin kuin kodinkoneita törmätessään ex-mieheensä. Laatikainen muuttaa olohuoneen sohvalle, joka on sopivasti vapaana Mikan ollessa armeijassa.

Kihlat:
Ullan ja Laatikaisen suhteessa räiskyy tasaiseen tahtiin, eikä kihlautuminenkaan suju ilman draamaa.

Isästä isoisäksi:
Pekan elämässä kääntyy uusi sivu.

Saman katon alle:
Isäkin löytää lopulta elämäänsä uuden rakkauden ja aika alkaa olla kaikille kypsä lentää pesästä. Eripuraisuuksista huolimatta perhe on hitsautunut yhteen ja kun erilleen muuton hetki lopulta koittaa on aika tehdä ratkaisuja.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto