Hyppää pääsisältöön

Tosi-tv-tuottaja Räisänen

Suomen Big Brotherin tuottaja Mikko Räisänen kommentoi tosi-television historiaa ja tulevaisuuden näkymiä.

Suomalainen mediakulttuuri on verrattaessa vaikkapa muihin pohjoismaihin vielä nuori ja kehittymätön. Mikko Räisäsen mukaan kahta eri televisio-genreä ei pidä sekoittaa, siitä on seurauksena vain hämmentynyt katsoja. Aikaisemmat tosi-tv-kokeilut epäonnistuivat koska tv-yleisö ei ollut vielä valmis uusiin tv-formaatteihin.

Big Brotherin ilmestyessä suomalaisiin televisioihin ohjelmaa parjattiin mutta Räisäsen mukaan siitä on nyt muodostunut salonkikelpoinen osa tv-maailmaa. Tuottaja Räisäsen mukaan ohjelmasta löytyy sekä tekijän että katsojan kannalta erilaisia, syvällisiäkin kulmia.

BB-tuottaja kaipaa nykyiseen sähköiseen mediakenttään lisää tasokasta tutkivaa journalismia. Räisäsen mukaan Hannu Karpon, Matts Dumelin ja Leif Salmenin yhdistetty aivoriihi saisi aikaan erinomaista jälkeä.

Teksti: Emilia Kemppi

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto