Hyppää pääsisältöön

Tosi-tv-tuottaja Räisänen

Suomen Big Brotherin tuottaja Mikko Räisänen kommentoi tosi-television historiaa ja tulevaisuuden näkymiä.

Suomalainen mediakulttuuri on verrattaessa vaikkapa muihin pohjoismaihin vielä nuori ja kehittymätön. Mikko Räisäsen mukaan kahta eri televisio-genreä ei pidä sekoittaa, siitä on seurauksena vain hämmentynyt katsoja. Aikaisemmat tosi-tv-kokeilut epäonnistuivat koska tv-yleisö ei ollut vielä valmis uusiin tv-formaatteihin.

Big Brotherin ilmestyessä suomalaisiin televisioihin ohjelmaa parjattiin mutta Räisäsen mukaan siitä on nyt muodostunut salonkikelpoinen osa tv-maailmaa. Tuottaja Räisäsen mukaan ohjelmasta löytyy sekä tekijän että katsojan kannalta erilaisia, syvällisiäkin kulmia.

BB-tuottaja kaipaa nykyiseen sähköiseen mediakenttään lisää tasokasta tutkivaa journalismia. Räisäsen mukaan Hannu Karpon, Matts Dumelin ja Leif Salmenin yhdistetty aivoriihi saisi aikaan erinomaista jälkeä.

Teksti: Emilia Kemppi

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto