Hyppää pääsisältöön

Tosi-tv-tuottaja Räisänen

Suomen Big Brotherin tuottaja Mikko Räisänen kommentoi tosi-television historiaa ja tulevaisuuden näkymiä.

Suomalainen mediakulttuuri on verrattaessa vaikkapa muihin pohjoismaihin vielä nuori ja kehittymätön. Mikko Räisäsen mukaan kahta eri televisio-genreä ei pidä sekoittaa, siitä on seurauksena vain hämmentynyt katsoja. Aikaisemmat tosi-tv-kokeilut epäonnistuivat koska tv-yleisö ei ollut vielä valmis uusiin tv-formaatteihin.

Big Brotherin ilmestyessä suomalaisiin televisioihin ohjelmaa parjattiin mutta Räisäsen mukaan siitä on nyt muodostunut salonkikelpoinen osa tv-maailmaa. Tuottaja Räisäsen mukaan ohjelmasta löytyy sekä tekijän että katsojan kannalta erilaisia, syvällisiäkin kulmia.

BB-tuottaja kaipaa nykyiseen sähköiseen mediakenttään lisää tasokasta tutkivaa journalismia. Räisäsen mukaan Hannu Karpon, Matts Dumelin ja Leif Salmenin yhdistetty aivoriihi saisi aikaan erinomaista jälkeä.

Teksti: Emilia Kemppi