Hyppää pääsisältöön

Ransun joulunodotus

Pikku kakkosessa vietettiin jouluaaton aattoa 1993 Ransun ja Ollin seurassa musiikin, ruuan ja satujen siivittämänä.

Enää yksi yö jouluun. Tampereella Tohlopin takapihalla Pikku kakkosen talon luona ja kodassa, juontajat Jukka Nurminen ja Ransu (Pertti Nättilä) saavat vieraakseen muusikko-kokki Pekka "Pablo" Sepän ja Vesa Hyrskykarin. Nuotion äärellä paistetaan lohta ja mietitään, mistä se joulun tunnelma oikein syntyy, joulusaduista ja esityksistä ainakin.

Nukketeatteri "Musta ransu" esittää Karvakuonojen voimin Martti Haavion kirjan pohjalta tehdyn näytelmän Tiina Tonttutytöstä, jonka pikkuveljen ilkeä noita sieppaa.

Jemina ja Selina laulavat ja soittavat isänsä Seppo Sillanpään säestyksellä. Kauniit kappaleet saavat Ransun heittäytymään suorastaan runolliseksi.

Paatuneimmatkin mielet sulattavat punaisiin trikoisiin ja tonttulakkiin sonnustautuneet lapsiryhmät Epilän ja Hyhkyn päiväkodeista, jotka esittävät piirileikkejä.

Joulua odotellessa katsotaan myös Ransun tarina vainuvedestä. Vesitontut keräävät vettä jokaisesta Suomen järvestä. Seoksesta valmistetaan vainuvettä, jonka avulla Joulupukin porot löytävät aattona kaikkien koteihin. Jos tontut eivät onnistu tehtävässään jäävät lapset ilman lahjoja. Saapuuko tärkeä aines koskaan perille ja kuka lähettää sen pukille?

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto