Hyppää pääsisältöön

Ransun joulunodotus

Pikku Kakkosessa vietettiin jouluaatonaattoa 1993 Ransun ja Ollin seurassa musiikin, ruuan ja satujen siivittämänä. Samalla myös pohdittiin, mistä joulun tunnelma syntyy.

Enää yksi yö jouluun. Tampereella Tohlopin takapihalla Pikku Kakkosen talon luona ja kodassa, juontajat Jukka Nurminen ja Ransu (Pertti Nättilä) saavat vieraakseen muusikko-kokki Pekka "Pablo" Sepän ja Vesa Hyrskykarin.


Nuotion äärellä paistetaan lohta ja mietitään, mistä se joulun tunnelma oikein syntyy, joulusaduista ja esityksistä ainakin.

Nukketeatteri "Musta Ransu" esittää Karvakuonojen voimin Martti Haavion kirjan pohjalta tehdyn näytelmän Tiina Tonttutytöstä, jonka pikkuveljen ilkeä noita sieppaa

Jemina ja Selina laulavat ja soittavat isänsä Seppo Sillanpään säestyksellä. Kauniit kappaleet saavat Ransun heittäytymään suorastaan runolliseksi.


Paatuneimmatkin mielet sulattavat punaisiin trikoisiin ja tonttulakkiin sonnustautuneet lapsiryhmät Epilän ja Hyhkyn päiväkodeista. Lapset esittävät piirileikkejä.


Joulua odotellessa katsotaan myös Ransun tarina vainuvedestä. Vesitontut keräävät vettä jokaisesta Suomen järvestä. Seoksesta valmistetaan vainuvettä, jonka avulla joulupukin porot löytävät aattona kaikkien koteihin.

Jos tontut eivät onnistu tehtävässään jäävät lapset ilman lahjoja. Saapuuko tärkeä aines koskaan perille, ja kuka lähettää sen pukille?

Kommentit