Hyppää pääsisältöön

Rintamäkeläisten ikävä jouluyllätys

Rintamäkeläisten joulunvietto jää taka-alalle, kun Sirkan ja Pekan suhde paljastuu Pekan vaimolle Tuoville. Erityisen vakavaksi asian tekee se, että Tuovi on raskaana.

Nyt voi hyvin sanoa, että Pekka on pahasti kahden naisen loukussa. Vaimonsa Tuovin rinnalla Pekka heilastelee myös salskean Sirkan kanssa.

Kun Pekka kertoo Sirkalle, että Tuovi on raskaana, niin myös Sirkka arvelee, että hänen asiaintilansa voi olla samalla mallilla. Pekkaa moinen ajatus kauhistuttaa.

Tuovi haluaa selvittää seurusteleeko hänen miehensä todellakin Sirkan kanssa. Tuovi saapuu Honkosten ompeluseurasta Rintamäkeläisille yhdessä Leenan kanssa. Sirkka värvää veljensä Aarnen vakuuttamaan syyttömyyttään. Valehtelu joulunpyhinä ei Aarnea riemastuta.

Otteet ovat Rintamäkeläisten jaksosta 4. Katso koko sarja Areenassa.

Rooleissa

Sirkka-Liisa Halonen – Marjukka Halttunen
Pekka Uitto – Antti Litja
Aarne Rintamäki – Matias Ikävalko
Antti Rintamäki – Veijo Pasanen
Leena Rintamäki – Sirkka Lehto
Tuovi Uitto – Marja-Sisko Aimonen

Lue lisää:

Menestyssarja Rintamäkeläiset piirsi kuvan pienviljelijän sielunmaisemasta

Maaseudulle sijoittuva sarja Rintamäkeläiset valloitti monet suomalaiskatsojat vuosina 1972–1978. Sinä aikana sarjassa ehdittiin juoda kahvia niin monta kertaa, että siitä tuli käsite. Kuvattiin siinä toki muutakin kuin kahvinjuontia – kahden pientilallisperheen edesottamuksia ja maaseudun murrosta. Sarjan kaikki 30 jaksoa ovat katsottavissa Areenassa.

Lue lisää:

Rintamäkeläiset olohuoneessa – joulu tulee, jurotus pysyy

Kun suositussa suomalaisessa draamasarjassa on joulun aika, voisi kuvitella maalaisidylliä ja perheonnea. Mutta mitä tapahtuukaan Rintamäkeläisten joulupäivänä 1972 esitetyssä jaksossa, jonka yleisö äänesti katsottavaksi Areenaan. Ainakin siinä kouritaan, jupistaan, jurotetaan ja petetään.

Kommentit