Hyppää pääsisältöön

Nunnu ja lumipyry

Nunnu ja Möksö etsivät unipuuta, mutta lumisade on peittänyt kaikki puut. Etsintä matkallaan kaverukset saapuvat Pakkasukon luokse.

Pakkasukko ilahtuu Nunnun ja Möksön vierailusta niin, että hän antaa Möksölle kelkan ja Nunnulle sukset. Niiden avulla Nunnu ja Möksö jatkavat unipuun etsintää.

Lumipyry on kuitenkin niin sakeata, että kaverukset joutuvat hakemaan suojaa luolasta. Väsyneinä Nunnu ja Möksö nukahtavat luolaan.

Herättyään kaverukset huomaavat nukkuneensa karhun vieressä. Talviunta nukkuva karhu ei kuitenkaan herää ja kaverukset jatkavat matkaansa.

Kaikeksi onneksi he törmäävät naapurin herra siiliin. Siili opastaa kaverukset unipuun luokse.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto