Hyppää pääsisältöön

Sellon ampumavälikohtaus

Vuosi 2009 päättyi Espoon Sellon kauppakeskuken traagiseen ampumistapaukseen. Ampuja surmasi viisi ihmistä ennen kuin hänet löydettiin kuolleena kotoaan.

Poliisin mukaan uudenvuodenaaton tapahtumien kulku kauppakeskus Sellossa on pääpiirteittäin selvinnyt.

Sellon Prisma-tavaratalossa ampumalla surmatut neljä henkilöä ovat alustavien ruumiinavaustulosten mukaan kuolleet välittömästi saamiinsa vammoihin.

Poliisi pitää todennäköisimpänä, että ampuja tappoi ensin entisen naisystävänsä tämän asunnossa ja suuntasi sen jälkeen Sellon Prismaan.

Poliisin mukaan Kosovon albaani Ibrahim Shkupolli surmasi entisen naisystävänsä teräaseella, mutta tarkempaa tietoa tekotavasta tai aseesta ei anneta. Shkupolli on surmannut itsensä käsiaseella, joka tämänhetkisten tietojen mukaan on sama kuin Prismassa käytetty ase.

Tekojen motiiviksi on poliisin mukaan vahvistumassa se, että teot liittyvät epäillyn ja hänen entisen naisystävänsä parisuhteeseen. Useat ihmiset ovat vahvistaneet naisystävän kärsineen epäillyn pitkään jatkuneesta uhkailusta.

Teksti: YLE Uutiset

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto