Hyppää pääsisältöön

Sellon ampumavälikohtaus

Vuosi 2009 päättyi Espoon Sellon kauppakeskuken traagiseen ampumistapaukseen. Ampuja surmasi viisi ihmistä ennen kuin hänet löydettiin kuolleena kotoaan.

Poliisin mukaan uudenvuodenaaton tapahtumien kulku kauppakeskus Sellossa on pääpiirteittäin selvinnyt.

Sellon Prisma-tavaratalossa ampumalla surmatut neljä henkilöä ovat alustavien ruumiinavaustulosten mukaan kuolleet välittömästi saamiinsa vammoihin.

Poliisi pitää todennäköisimpänä, että ampuja tappoi ensin entisen naisystävänsä tämän asunnossa ja suuntasi sen jälkeen Sellon Prismaan.

Poliisin mukaan Kosovon albaani Ibrahim Shkupolli surmasi entisen naisystävänsä teräaseella, mutta tarkempaa tietoa tekotavasta tai aseesta ei anneta. Shkupolli on surmannut itsensä käsiaseella, joka tämänhetkisten tietojen mukaan on sama kuin Prismassa käytetty ase.

Tekojen motiiviksi on poliisin mukaan vahvistumassa se, että teot liittyvät epäillyn ja hänen entisen naisystävänsä parisuhteeseen. Useat ihmiset ovat vahvistaneet naisystävän kärsineen epäillyn pitkään jatkuneesta uhkailusta.

Teksti: YLE Uutiset

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto