Hyppää pääsisältöön

Hearthill lavalla

Itähelsinkiläinen Hearthill teki läpimurtonsa omakustannesinglellään vuonna 1988 ja hurmasi yleisöjä energisellä lavakäytöksellään.

Hearthill syntyi Helsingin Kontulassa vuonna 1985. Bändi panosti alusta alkaen vauhdikkaaseen esiintymiseen.

Yhtyeeseen kuuluivat laulaja Jussi Sydänmäki, kitaristi Samuli Laiho, rumpali Sasu Moilanen, viulisti Ufo Mustonen ja basisti Marko Mainelakeus. Viimemainittu vaihtui ensialbumin jälkeen Jukka Kiviniemeen.

Hearthillin musiikissa kuului Stray Catsin uusrockabillyn vaikutus. Viulu loi sille kuitenkin folkmaisen soundin, ja bändin biiseissä oli aineksia myös countrysta ja swingistä.

Läpimurtosingle Shake It Up sai runsasta radiosoittoa Radio Cityssä. Yleisömäärät ja estradit kasvoivat nopeasti, ja esikoisalbumia myytiin toistakymmentätuhatta kappaletta. Rumban lukijat äänestivät bändin Vuoden kyvyksi 1988.

Hearthillin aktiivisinta levytysaikaa kesti vuoteen 1992. 90-luvun lopussa bändi teki pienen comebackin, mutta sen jälkeen ei levyjä enää ole ilmestynyt.

Yhtyeen jäsenet ovat vuosien varrella vaikuttaneet eri bändeissä, mutta vuonna 2003 perustettu Soul Tattoo kokosi Sydänmäen, Laihon, Moilasen ja Kiviniemen jälleen yhteen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto