Hyppää pääsisältöön

Hyiset kuurankukat tekivät Joel Hallikaisesta kuuman lavanimen

Timo Koivusalon säveltämästä ja sanoittamasta Kuurankukasta tuli Joel Hallikaisen laulamana megaluokan hitti vuonna 1992.

Hallikaisella oli takanaan jo 15-vuotinen musiikkiura punkmuusikkona, lastenmusiikin esittäjänä, taikurina ja laulajana. Kuurankukan menestyksessä oli sattumallakin osuutensa, käy ilmi Tony Latvan ja Petri Tuunaisen kirjasta Iskelmän tähtitaivas.

Hallikainen joutui tuuraamaan Tapani Perttua tuoreessa Tuttu juttu -showssa, jota hän ja Koivusalo tekivät yhdessä. Hän esitti ohjelmassa Kuurankukan, joka oli jo julkaistu laulajan vaatimattomasti menestyneellä esikoisalbumilla.

Koivusalo oli alun perin kaavaillut laulua Rainer Frimanille, mutta tv-esitys ikuisti sen Hallikaisen hitiksi. Hallikaisen albumi myi lyhyessä ajassa lähes 180 000 kappaletta, joka oikeutti kolmoisplatinaan.

TV2:n Kansanhuveissa laulajasuosikki esittää tunnetuimman kappaleensa Kari Kuusamon johtaman Kharisma-orkesterin säestämänä. Kotimaan katsaus teki reportaasin vuonna 1996 edelleen suurta suosiota nauttivan Hallikaisen esiintymisestä Mäntsälän suurlavalla. Laulajalla on flunssa, mutta taudin takia hän ei ole vielä kertaakaan jäänyt pois keikalta. Ohjelmassa seurataan myös Hallikaisen fanin Pia Haimin tanssi-iltaa.

Pienet idylliset tanssilavat olivat tässä vaiheessa jo historiaa. Niillä ei ollut varaa palkata kalliita suosikkinimiä, eikä talkoolaistenkaan löytäminen enää ollut yhtä helppoa kuin aiemmin. Meno oli muutenkin muuttunut. Aiemmin Mäntsälässäkin olivat ensimmäiset höyrypäät tanssilavan putkassa jo iltaseitsemältä, vaikka tanssit alkoivat vasta tuntia myöhemmin. Joel Hallikainen tiivistää iskelmälaulajan toimenkuvan näin: "Mun tehtäväni on tarjota ihmisille jotain, mikä ensin ei ole totta mutta muuttuu sitten todeksi."

Tietolaatikko

Kuurankukka. Säv. ja san. Timo Koivusalo.

Kommentit