Hyppää pääsisältöön

Remu vaihtoi englanninkielisen perusrockin suomenkieliseen swingiskelmään His All Starsin kanssa

Remu Aaltonen & His All Stars nähtiin Mikko Kuustosen ja Q ja tähdet -orkesterin vieraana keväällä 1993. Remun All Stars esittää ravintola Cantina Westissä Helsingissä kokoonpanon suomenkielistä tuotantoa kuten Niin tai näin sekä myös uuden version Hurriganes-klassikosta Get On.

Remu siirtyi Hurriganesin hajottua soolouralle, ja englanninkielinen perusrock vaihtui suomenkieliseen swingiskelmään.

Hänen bändissään soittivat 1980-luvulla mm. Jukka Tolonen, Heikki Hiekkala, Kari Makkonen, Jallu Sundell, Riku Mattila, Seppo Kantonen ja Mitja Tuurala. All Stars -nimi oli siis mitä soveliain.

Vuonna 1993 nauhoitetussa sessiossa kitaristeina toimivat Jukka Orma ja Ilkka Kaikkonen, rummuissa on Keimo Hirvonen, bassossa Tuurala ja pianossa Kantonen.

Q ja tähdet -ohjelmassa kuullaan Remu Aaltosen & His All Stars -yhtyeen esittäminä kappaleet Niin tai näin, Hetken suosimaa, Get on, Odotin sua liian kauan, Mambo, mambo ja Miksi menit pois. Lisäksi Q ja tähdet -orkesteri esittää kappaleen Poison Girl.

Remun tavoista ohjeistaa kanssasoittajiaan kiertää muusikkopiireissä paljon tarinoita. Oheisen haastattelun lomassa nähdään myös, miten orkesterinjohtaja virittää ja harjoittaa bändiään.

Tietolaatikko

Niin tai näin. Säv. ja san. Henry Aaltonen.
Täysikuu. Säv. ja san. Henry Aaltonen.
Get On. Säv. ja san. Henry Aaltonen, Pekka Järvinen - Christer Häkkinen.

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa alettiin esittämään myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto