Hyppää pääsisältöön

Kuohuttava Kaarina Hazard

Sanavalmiin Kaarina Hazardin kärkevät puheet ja kirjoitukset jakavat mielipiteitä. Hazard on nostanut esille suomalaisen yhteiskunnan ilmiöitä ja käsitellyt kirjoituksissaan muun muassa naisen asemaa mediassa.

Kaarina Hazard (s. 1966) on tehnyt työtä toimittajana, suomentajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana, opettajana, arvostelijana ja kolumnistina.

Arto Nybergin haastattelussa Hazard kuvailee Kontallaan-kirjansa teemoja. Hän on kirjannut muistiinpanoja naisten julkisuuskuvasta mediassa: kuinka miesten ja naisten välinen epätasa-arvo on sisäänkirjoitettu valtarakenteisiin. Keskusteluun ottaa osaa myös ohjelman toisena vieraana ollut Jörn Donner.

Hazard kummastelee myös, miksi feminismi-sanalla on maassamme niin huono kaiku.

Tammikuussa 2010 Kaarina Hazardin Iltalehdessä julkaistu kolumni Tony Halmeesta herätti kiivaan keskustelun ja sai aikaan ennätysmäärän kanteluja Julkisen sanan neuvostolle. Aamu-tv:n haastattelussa Hazard korostaa kritisoineensa median tapaa käsitellä Halmetta.

Mirja Pyykkö haastatteli Hazardia Liian paksu perhoseksi (1998) elokuvan tiimoilta, jossa Hazard esitti pääosaa. Puheenaiheina oli mm. naiseus miesten maailmassa. (Pahoittelemme videossa esiintyviä häiriöitä.)

Lue lisää:

Liian paksu perhoseksi -elokuva rikkoi katsojaennätyksiä

Ketosen Kaisu on topakka työihminen, mutta liian paksu perhoseksi. Sisko Istanmäen samannimiseen romaaniin pohjautuva tv-elokuva rikkoi ensiesityksellään katsojaennätyksiä.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto