Hyppää pääsisältöön

Kuohuttava Kaarina Hazard

Sanavalmiin Kaarina Hazardin kärkevät puheet ja kirjoitukset jakavat mielipiteitä. Hazard on nostanut esille suomalaisen yhteiskunnan ilmiöitä ja käsitellyt kirjoituksissaan muun muassa naisen asemaa mediassa.

Kaarina Hazard (s. 1966) on tehnyt työtä toimittajana, suomentajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana, opettajana, arvostelijana ja kolumnistina.

Arto Nybergin haastattelussa Hazard kuvailee Kontallaan-kirjansa teemoja. Hän on kirjannut muistiinpanoja naisten julkisuuskuvasta mediassa: kuinka miesten ja naisten välinen epätasa-arvo on sisäänkirjoitettu valtarakenteisiin. Keskusteluun ottaa osaa myös ohjelman toisena vieraana ollut Jörn Donner.

Hazard kummastelee myös, miksi feminismi-sanalla on maassamme niin huono kaiku.

Tammikuussa 2010 Kaarina Hazardin Iltalehdessä julkaistu kolumni Tony Halmeesta herätti kiivaan keskustelun ja sai aikaan ennätysmäärän kanteluja Julkisen sanan neuvostolle. Aamu-tv:n haastattelussa Hazard korostaa kritisoineensa median tapaa käsitellä Halmetta.

Mirja Pyykkö haastatteli Hazardia Liian paksu perhoseksi (1998) elokuvan tiimoilta, jossa Hazard esitti pääosaa. Puheenaiheena oli mm. naiseus miesten maailmassa. (Pahoittelemme videossa esiintyviä häiriöitä.)

Lue lisää:

Video ei enää katsottavissa

Liian paksu perhoseksi -elokuva rikkoi katsojaennätyksiä

Ketosen Kaisu on topakka työihminen, mutta liian paksu perhoseksi. Sisko Istanmäen samannimiseen romaaniin pohjautuva tv-elokuva rikkoi ensiesityksellään katsojaennätyksiä.