Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Oulun kaksoissurma

1990-luvun alkupuoliskolla Oulussa paljastui kaksi henkirikosta, jotka aluksi vaikuttivat olevan täysin erillisiä tapauksia. Pian epäilyt kuitenkin kohdistuivat nuoreen oululaiseen pariskuntaan.

Pääsiäisenä 1993 poliisi sai tiedon, että Oulunsalosta on löydetty taksimies ammuttuna. Surmansa saanut taksimies oli 59-vuotias. Kun poliisi saapui paikalle niin taksin ovi oli auki ja taksamittarissa oli 139 markan ajo.

Tutkinnat käynnistyivät, mutta eivät tuottaneet tulosta. Kunnes puolitoista vuotta myöhemmin marjastaja löysi naisen ruumiin metsätien päästä Oulusta. Nainen osoittautui kaksi vuotta sitten kadonneeksi.

Naisen katoamisesta oli aiemmin kuulusteltu hänen entistä miesystäväänsä ja miehen naisystävää. Kuulustelut eivät tuolloin tuottaneet tulosta, mutta nyt vyyhti alkoi purkautua. Siihen liittyi myös taksimiehen surma.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto