Hyppää pääsisältöön

Tarja Smura ehti kesken pikaromanssin saunoa Rennyn exän kanssa

Gasellimainen Tarja Smura muistetaan paitsi upeista hiuksistaan myös salamaromanssistaan Renny Harlinin kanssa. Millaisin miettein hän tapasi Rennyn ex-tyttöystävän Katarina Ebelingin kesällä 1993?

Smura ja Ebeling tapaavat Nurmeksen keskustassa ja ajavat Smuran kesämökille. Smura on juuri palannut Miss Universum -kisoista Meksikosta, Ebeling puolestaan treenaamasta Australiasta.

Piknik-korin ääressä keskustellaan julkisuudesta, sen hyvistä ja huonoista puolista. Rennystä, Smuran kihlatusta, naiset puhuvat vasta saunassa. Tai ainakin hänen elokuvastaan. Sekä Ebeling että Smura olivat seuranneeet läheltä uunituoreen Cliffhanger-elokuvan saamaa vastaanottoa.

Transatlanttista rakkautta Rennyn kanssa kesti vain lyhyen aikaa. Missivuotensa jälkeen Smura opiskeli sosiaalialaaa ja pyrki eduskuntaan vuonna 1995. Pian tämän jälkeen Smura vetäytyi julkisuudesta ja keskittyi perhe-elämään.

Smura palasi julkisuuteen vuonna 2008, jolloin hänet valittiin Lohjan valtuustoon. Neljää vuotta myöhemmin hänen nimensä näkyi jälleen lehdissä, tällä kertaa hänelle langetetun lähestymiskiellon vuoksi.

Teksti: Petra Himberg

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto