Hyppää pääsisältöön

Henkka ja Kaija

Ohjelman "näyttelijät" Henkka ja Kaija ovat todellisia. He kertovat omasta huumehuuruisesta elämästään, niin kuin he sen muistavat.

18-vuotias Kaija jäi aluksi koukkuun imppaamiseen, myöhemmin kuvioon tulivat pillerit ja muut huumeet. Myös Henkalla on takana rankka huumekierre. Nyt Kaija ja Henkka ovat naimisissa ja huumeiden käytöstä on kulunut puolivuotta.

Kaija uskoo, että huumeista irtautumiseen auttoi lapsen odotus. Henkka taas arvelee, että kohtuuhintaisen asunnon löytyminen auttoi irti huumeista.

Kaija ja Henkka asuvat 10 neliön pihamökissä. Henkka on päässyt huoltoasemalle töihin. Nuori pari valmistautuu lapsen syntymään mm. hankkimalla lastenvaunut Pelastusarmeijan kirpputorilta ja tapaamalla huoltotarkastajaa.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit