Hyppää pääsisältöön

Henkka ja Kaija

Ohjelman "näyttelijät" Henkka ja Kaija ovat todellisia. He kertovat omasta huumehuuruisesta elämästään, niin kuin he sen muistavat.

18-vuotias Kaija jäi aluksi koukkuun imppaamiseen, myöhemmin kuvioon tulivat pillerit ja muut huumeet. Myös Henkalla on takana rankka huumekierre. Nyt Kaija ja Henkka ovat naimisissa ja huumeiden käytöstä on kulunut puolivuotta.

Kaija uskoo, että huumeista irtautumiseen auttoi lapsen odotus. Henkka taas arvelee, että kohtuuhintaisen asunnon löytyminen auttoi irti huumeista.

Kaija ja Henkka asuvat 10 neliön pihamökissä. Henkka on päässyt huoltoasemalle töihin. Nuori pari valmistautuu lapsen syntymään mm. hankkimalla lastenvaunut Pelastusarmeijan kirpputorilta ja tapaamalla huoltotarkastajaa.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto