Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Kjell Westö

Pakko myöntää, että lukioikäisenä haaveilin vain rocktähteydestä, sanoo kirjailija Kjell Westö Marko Gustafssonin syväluotaavassa haastattelussa.

— Vietin kaikki illat soittokämpillä ja päivät nuokuin pulpetissa, muistelee kirjailija Kjell Westö nuoruuttaan Helsingin Munkkiniemessä.

Hän kirjoitti kuitenkin ylioppilaaksi ja loppurutistuksen ansiosta aivan kohutuulisin paperein.

Kjell Westö työskenteli levykaupassa ja yritteli toimittajankin uraa, mutta tiesi sisimmässään, että kirjoittaminen on hänen juttunsa.

Vuonna 1986 tuolloin 25-vuotias Westö sai julkaistua ensimmäisen runokirjansa. 20 vuotta myöhemmin hän voitti Finlandia-palkinnon kirjallaan Missä kuljimme kerran.

— Jos olisin ollut lahjakkaampi kitaristi, minusta ei olisi tullut kirjailijaa, mutta ehkä parempi näin päin. Musiikki on nyt rakas harrastus ja kirjoittaminen ammatti, Westö toteaa.

Teksti: Marko Gustafsson

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto