Hyppää pääsisältöön

Turkka Hautala: Salo

Varsinaissuomalaisen pikkukaupungin asukkaat ovat pääosissa esikoisromaanissa. Yhden paikkakunnan elämän kuvauksesta teos laajenee 2000-luvun alun koko Suomen kertomukseksi.

Tietolaatikko

Turkka Hautala (s. 1981)

Turkka Hautala myötäelää salolaisten tuskaisiakin elämänvaiheita, mutta ei vajoa synkkyyteen. Romaani on myös hauska, rikas ja avara.

Lukuisten pikkukaupunkilaisten elämänvaiheitten kautta Hautala hyvin uskottavasti kirjoittaa lähihistorian taloudellisista ja yhteiskunnallisista murroksista. Romaanin rakenne on kuin pikkukaupunki itse: henkilöitten elämät paitsi sivuavat toisiaan, ne myös limittyvät toisiinsa.

Hautala kirjoittaa työmarkkinoiden kiertorengeistä ja töistä, jotka siirtyvät Aasian ihmisille. Muukalaisvihaa hän luokittelee mm. Piilovihamielisiin, Vihamielisiin ja Kaiken Ymmärtäjiin. Turkka Hautalan Salo on harvinaisen valmis esikoisromaani.

Teksti: Seppo Puttonen ja Nadja Nowak