Hyppää pääsisältöön

Dramaattinen sopraano Anita Välkki

1960-luvulla Suomen maailmankartalle laulanut Anita Välkki (1926–2011) tunnettiin parhaiten vaativista Wagner-tulkinnoistaan.

Tietolaatikko

Anita Välkki kuoli pitkän sairauden jälkeen 84-vuotiaana 27.4.2011.

Oopperalaulajatar Anita Välkki esiintyi uransa aikana maailman johtavien oopperatalojen lavoilla. New Yorkin Metropolitanin ja Wienin valtionoopperan näyttämöillä Välkki hurmasi mm. Lentävässä hollantilaisessa, Toscassa ja Die Walküre -oopperan Brünnhilden roolissa.

Vuonna 1986 Anita Välkki aloitti Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla lehtorina. Myös laulupedagogina hän saavutti kansainvälistä mainetta. Opetus oli Välkille kaikki kaikessa, kuten toimittaja Pekka Holopainen Välkin opetustyötä kuvailee: laulajattaren rikkaan elämän ja loistavan uran perinnönjakoa.