Hyppää pääsisältöön

Ti-Ti Nallen talossa

Lapset tutustuvat musiikin maailmaan leikkien ja laulaen Riitta Korpelan toimiessa leikittäjänä.

Tietolaatikko

Ti-Ti Nallen luoja Riitta Korpela (o.s. Varpuluoma) on syntynyt Ilmajoella Ahonkylässä vuonna 1957.

Laulajana hän tuli tunnetuksi vuonna 1972 perustetussa Ahonkylän flikat -lauluyhtyeessä.

Korpelan luoma Ti-Ti Nalle oli osa Pikku Kakkosta vuodesta 1989. Riitta opastaa lapsia musiikin saloihin nallehahmojensa kautta. Musiikin teorian hankalatkin käsitteet saavat leikin kautta ymmärrettävän merkityksen. Ti-ti tarkoittaa kahta kahdeksasosanuottia ja Ti-Tin pikkusiskon nimi Tau taukoa musiikissa.

Ti-Tin ja muun nalleperheen tarina jatkuu nykyisin Ikaalisisten elämystalossa ja konserttikiertueilla ympäri Suomen.

Teksti: Emilia Kemppi

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto