Hyppää pääsisältöön

Karpo ja kumppanit kuluttajan asialla

Toimittaja Hannu Karpo kollegoineen päästi kaupoissa huijatut kansalaiset purkamaan tunteitaan Hyvä Suomi -ohjelmassa vuonna 1978.

Huittislaisesta vanhuksesta alkoivat puhelinlaskut tuntua oudon suurilta. Mittari osoitti, että häneltä oli peritty liikaa rahaa. Puhelinyhtiö ei kuitenkaan suostunut korvauksiin.

Lehtimainos lupasi 14-osaisen kattilasarjan, mutta perille tuli vain 13 osaa. Nekin joutui kokoamaan itse. Kaiken huipuksi kattilat eivät olleet ruotsalaisia vaan korealaisia.

Kauppa myi likaista polttoainetta, joka rikkoi traktorin pumppu. Takuu ei korvannut vahinkoa, koska pumppuun oli pantu vieraita aineita. Kuka sitten on korvausvelvollinen?

Syöpäkroonikko tilasi lehti-ilmoituksen perusteella yrtti- ja rohdoskirjan. Se osoittautui pahaiseksi vihkoseksi ja tiedoiltaan ylimalkaiseksi.

Asiakas osti Kuopion torilta surkeat sukset. Ne menivät kerralla hiihtokelvottomiksi.

Torikauppias myi "muotoillut" istuinsuojat, jotka paljastuivat tavallisiksi nelikulmaisiksi peitoiksi. Kaupan purkaminen sopi kyllä, mutta rahojaan ei asiakas enää näkisi.

Viallista polkupyöränrengasta ei vaihdettu kaupassa, vaikka niin oli luvattu. Kuluttajavalituslautakunta ei hyväksynyt rengasta todisteeksi.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto