Hyppää pääsisältöön

Kansanradio – juttupaikka tosikoille ja veitikoille

Vuonna 1979 käynnistynyt Kansanradio on tarjonnut ihmisille mahdollisuuden kertoa suoraan ja sumeilematta kokemuksistaan mm. byrokratian rattaissa sekä elämän epäkohdista ja ilon aiheista.

Ohjelman käynnisti toimittaja Tuomo Talvi. Alkuaikoina toimittajat kiertelivät ympäri Suomea tapaamassa erilaisiin epäkohtiin törmänneitä kansalaisia. Reissaamista oli niin paljon, että kuuntelijat äityivät pohtimaan sitä, kuinka paljon moinen matkailu maksaa?

Aiheiden kirjo on ollut Kansanradion aikana valtava. Useissa ohjelmissa on käsitelty byrokratian rattaisiin joutuneiden ihmisten kärsimystä ja elämän epäkohtia. Koskettavana esimerkkinä on äiti, joka taistelee oikeuslaitosta vastaan.

Osa niin sanotuista vääryyksistä saattoi olla hyvinkin absurdeja. Esimerkkinä Yli lasketun ajan, jossa soittaja valittaa siitä, miten mikään ei tapahdu ajallaan.

Tuomo Talvi toi Kansanradioon luontaishoidon ja hivenaineet. Erityisen paljon keskustelua herätti aikoinaan seleeni. Hivenaine keskustelun taustalla oli se, että virallinen lääketiede ei ymmärrä kansaa.

Vaikeista ja usein raskaistakin aiheista huolimatta Kansanradiossa on myös paljon huumoria. Ohjelmat ovat saanut kevennystä kuulijoiden laulu- ja runoterveisistä.

Kansanradiolla onkin osuva "slogan": juttupaikka tosikoille ja veitikoille.

Keskustele