Hyppää pääsisältöön

Jääkiekkoilija Emma Laaksonen

Emma Laaksonen on Suomen naisten jääkiekkojoukkueen kapteeni Vancouverin talvikisoissa 2010. Määrätietoisen jääkiekkoilijan ja olympiamitalistin motto on: "Ole se joku".

Jääkiekon pariin Laaksonen (s. 1981) päätyi jo kuusivuotiaana kun isoveljen harrastus tempaisi mukaansa.

Laaksonen oli 16-vuotiaana mukana voittamassa Suomelle olympiapronssia Naganon talviolympialaisissa 1998, jolloin hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin suomalainen olympiamitalisti

Vuonna 2000 Laaksonen lähti neljäksi vuodeksi opiskelemaan ja pelaamaan Yhdysvaltoihin Ohioon. Laaksosen pelinumero (3) oli Ohio Staten ensimmäinen naisten kiekkojoukkueen historiassa jäädytetty numero.

SM-kultaa Laaksonen voitti Espoo Bluesin kapteenina vuonna 2007. Sitä seurasi vuosi Venäjän-liigassa ja Venäjän mestaruus SKIF-joukkueessa.

Vancouverin olympialaisista 2010 on tavoitteena tuoda mitali kotiin.

Teksti: Heidi Sommar

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto