Hyppää pääsisältöön

Emma-gaalassa 2010 juhlivat nuoret naiset

Nuoret naisartistit jyräsivät vuoden 2010 Emma-gaalassa. Helsingissä järjestetyssä tapahtumassa eniten Emmoja keräsi Anna Puu.

Tietolaatikko

C´est la vie. Säv. Lasse Kurki. San. Mariska.
Pariterapiaa. Säv. Think-Ink. San. Paula Vesala & Mira Luoti.
Mustat silmät. Säv. Florian Hermann. San. Jevgeni Grebjonka. Suom. san. Saukki. Sov. Kerkko Koskinen.
Kukaan ei koskaan. Säv. ja san. Vesterinen yhtyeineen.
Jos mä oisin sä. Säv. Ossi Riita & Juha-Matti Penttinen. San. Jare Tiihonen.

Anna Puu palkittiin kaikkiaan neljässä palkintosarjassa: vuoden popalbumista, vuoden debyyttialbumista sekä vuoden naissolistina ja tulokkaana.

Perinteisesti Emma-voittajat ovat jyränneet myös myyntilistoilla ja niin nytkin - Anna Puu oli viime vuoden toiseksi myydyin kotimainen levy.

Vuoden yhtyeen, albumin ja vielä rock-albuminkin Emmat keräsi kiitetyn Veden varaan levyn tehnyt PMMP. Kriitikoiden suosikki oli laulajana, tuottajana ja lauluntekijänä kunnostautunut Chisu.

Chisu palkittiin myös vuoden tuottajana ja hänen kappaleensa Baden-Baden vuoden biisinä. Vuoden tuottajan Emma meni nyt ensimmäistä kertaa naisartistille.

Yleisöäänestyksen voitti jo neljättä kertaa peräkkäin Lauri Tähkä & Elonkerjuu. Parhaaksi ulkomaiseksi artistiksi suomalaiset äänestivät saksalaisen Tokio Hotel -yhtyeen. Vuoden miessolistin Emman sai Samuli Putro ja erikois-Emmat menivät Kauko Röyhkälle ja Jake Nymanille.

Emma-palkinnot jakaa vuosittain Ääni- ja kuvatallennetuottajat ry.

Teksti: YLE Uutiset / Silja Raunio

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto