Hyppää pääsisältöön

Rotanpyytäjä Asko Kaikusalo

Asko Kaikusalo on aina kulkenut omia polkujaan. Koulussa hän jäi kolme kertaa luokalle, koska oli kiinnostuneempi hiirten nappaamisesta kuin latinan kieliopista. Nykyään hänellä on talo täynnä jyrsijöitä ja Euroopan suurin ansakokoelma.

Hiiriherra kertoo kokoelmistaan pilke silmäkulmassa: "hienommille herrasmiehille sopii rotanpyyntiin huomaamaton ja kätevä povitaskumalli". Pyydyksen voi taittaa taskuun ja kaivaa sen huomiotaherättämättä esiin, vaikkapa kaupungin puistossa.

Askon intohimo saattaa aluksi tuntua huvittavaltakin, mutta Kaikusalo on palkittu yhtenä Suomen ahkerimpana luonnonsuojelualan valistustyöntekijöistä.

Pikkunisäkkeiden tutkija on uransa varrella julkaissut mittavan määrän artikkeleja ja kirjoja. Sanavalmiina ja ahkerana kirjoittajana Kaikusalo on myös innostanut lukuisia harrastajapolvia luontoharrastuksen pariin.

Teksti: Emilia Kemppi