Hyppää pääsisältöön

Dahlströmin lähikauppa

Ekonomi J A Dahlströmin putiikkki saattaa ensisilmäyksellä näyttää vaatimattomalta. Lähemmin tarkasteltuna se osoittautuu yhtä mittavaksi valikoimiltaan kuin tavaratalo, tosin yhden päivän toimitusajalla.

Dahlströmin kaupassa asiakasta palvellaan eikä siellä ole super-markettien super-kiirettä. Kauppiaalla itsellään tosin pitää kiirettä, hänellä ei ole aikaa lukea edes sanomalehteä.

Hän onkin tilannut päivän sanomalehden kasetille luettuna. Sitä kuunnellessa hänellä jää aikaa touhuta kaupassaan. Kaiken lisäksi kasetti on ruotsinkielinen, joten kauppias kehittää samalla kielitaitoaan.

Dahlström asustaa asuntovaunussa pragmaattisista syistä. Hän käy kotonaan vain nukkumassa eli tilaa ei tarvitakaan sen enempää ja siivoamiseenkin kuluu vain kymmenisen minuuttia viikossa. Kauppias suosittaa muuttoa asuntovaunuun ratkaisuksi opiskelijoiden asuntopulaan.

Kauppias uskoo mainostemppujen voimaan: kadulla nousee peltipurkista kummaa sauhua. Kyseessä on asiakkaiden houkuttelemiseksi käytetty hiilihappojää, joka lämpimässä kesäpäivässä höyrystyy. Kauppiaan mukaan tämä houkuttaa kaupalle jäätelön nälkäisiä kaupunkilaisia.

Teksti: Emilia Kemppi