Hyppää pääsisältöön

Taina West Nybergin vieraana

Teräväsanainen toimittaja ja kirjailija Taina West on kirjoittanut niin kirjoja, näytelmiä, kolumneja kuin tv-viihdettäkin.

Taina Westin vuonna 2007 kirjoittama näytelmä Narsisti kertoo yhden suvun sisälle mahtuvista narsismin muodoista. Tarinan henkilöistä moni on kirkon palveluksessa.

Nybergin haastattelussa West puhuu narsismista. Westin mukaan Suomi on "yhden diagnoosin" maa jossa on tapana selittää ongelmia aina yhden muotitaudin mukaan. Aiemmin se oli burnout ja nyt muodissa on narsismi.

Yksilökeskeinen kulttuuri, jossa halutaan kaikki heti ja tavoitellaan menestystä ja esille pääsyä kykykilpailujen kautta, ruokkii Westin mielestä narsismia.

Politiikka ja uskonto on Westille mieluisia aiheita. Vuonna 1989 esitetyssä Suomen hovi viihdesarjassa West oli yksi käsikirjoittajista ja esiintyi ohjelmassa provosoivia kysymyksiä esittävänä Aune Asplundina. 90-luvulla West oli käsikirjoittamassa suosittua Iltalypsy satiirisarjaa. Vuonna 2007 ilmestyneessä "Uskonto vie, politiikka vikisee" kirjassa West käsittelee uskonnon ja politiikan suhdetta.

Teksti: Heidi Sommar