Hyppää pääsisältöön

Yllätysnimi Ylen johtoon: Lauri Kivinen

Mikael Jungnerin toimikausi Ylen toimitusjohtajana päättyi 2010. Hänen seuraajakseen valittiin mm. Nokialla pitkän uran viestintäjohtajana tehnyt Lauri Kivinen. Tuleva toimitusjohtaja halusi Ylen roolin täsmentämistä ja vakautta yhtiön talouteen.

Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuusta vastaavana johtaja työskennellyt Lauri Kivinen oli yllätysvalinta Ylen johtajaksi. Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan Kari Nellimon mukaan nyt haettiin ammattijohtajaa, ja Kivinen valittiin tehtävään toistaiseksi voimassaolevalla työsuhteella. Toimitusjohtajan valintaprosessi kesti noin vuoden ja hallitus kävi läpi kymmeniä ulkopuolisen johdon rekrytointiyrityksen etsimiä ehdokkaita.

Tuleva toimitusjohtaja näki tärkeimpänä tehtävänään Ylen roolin ja rahoituksen vakauttamisen. Kivinen sai maaliskuussa 2010 vastata myös Nokian Iraniin tekemistä kaupoista koskeviin kysymyksiin.

Uuden toimitusjohtajan toimikausi alkoi 1.5.2010. Hänet valittiin tehtävään toistaiseksi voimassaolevalla työsopimuksella.

— Ylelle haettiin ammattijohtajaa, joka vie uudenaikaista julkisen palvelun yhtiötä menestyksellisesti tulevaisuuteen, hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo totesi. Neilimon mukaan Lauri Kivisen laaja johtamiskokemus viestintäalalta, kansainvälisyys ja sidosryhmäosaaminen ratkaisivat valinnan.

Kun Lauri Kivisen valinnasta Ylen johtoon uutisoitiin helmikuussa 2010, etsi Elävä arkiston toimitus ensi hätään katsottavaksi liikkuvaa kuvaa tulevasta tomitusjohtajasta vuodelta 2001, jolloin Kivinen toimi Nokian viestintäjohtajana.

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto