Hyppää pääsisältöön

Yllätysnimi Ylen johtoon: Lauri Kivinen

Mikael Jungnerin toimikausi Ylen toimitusjohtajana päättyi 2010. Hänen seuraajakseen valittiin mm. Nokialla pitkän uran viestintäjohtajana tehnyt Lauri Kivinen. Tuleva toimitusjohtaja halusi Ylen roolin täsmentämistä ja vakautta yhtiön talouteen.

Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuusta vastaavana johtaja työskennellyt Lauri Kivinen oli yllätysvalinta Ylen johtajaksi. Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan Kari Nellimon mukaan nyt haettiin ammattijohtajaa, ja Kivinen valittiin tehtävään toistaiseksi voimassaolevalla työsuhteella. Toimitusjohtajan valintaprosessi kesti noin vuoden ja hallitus kävi läpi kymmeniä ulkopuolisen johdon rekrytointiyrityksen etsimiä ehdokkaita.

Tuleva toimitusjohtaja näki tärkeimpänä tehtävänään Ylen roolin ja rahoituksen vakauttamisen. Kivinen sai maaliskuussa 2010 vastata myös Nokian Iraniin tekemistä kaupoista koskeviin kysymyksiin.

Uuden toimitusjohtajan toimikausi alkoi 1.5.2010. Hänet valittiin tehtävään toistaiseksi voimassaolevalla työsopimuksella.

— Ylelle haettiin ammattijohtajaa, joka vie uudenaikaista julkisen palvelun yhtiötä menestyksellisesti tulevaisuuteen, hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo totesi. Neilimon mukaan Lauri Kivisen laaja johtamiskokemus viestintäalalta, kansainvälisyys ja sidosryhmäosaaminen ratkaisivat valinnan.

Kun Lauri Kivisen valinnasta Ylen johtoon uutisoitiin helmikuussa 2010, etsi Elävän arkiston toimitus ensi hätään katsottavaksi liikkuvaa kuvaa tulevasta tomitusjohtajasta vuodelta 2001, jolloin Kivinen toimi Nokian viestintäjohtajana.