Hyppää pääsisältöön

Raine Salo Band

Raine Salo kertoo juontaja Leo Frimanille inhoavansa kaikkia musiikkisuuntauksia, koska "mitään suuntauksia ei itse asiassa oo olemassa".

Tietolaatikko

Hyvä pahaa rock´n´roll. Säv. ja san. Raine Salo. Sov. Raine Salo - Kari Holmgren - Risto Heldan.
Muurit. Säv. ja san. Raine Salo. Sov. Raine Salo - Kari Holmgren - Risto Heldan.

Espoolainen Raine Salo on säveltäjä-sovittaja Jaakko Salon poika. Hänen Backwoods-yhtyeensä voitti rockin SM-kisojen keskisarjan vuonna 1980.

Backwoods oli ensimmäisiä suomalaisyhtyeitä, jotka perustivat musiikillisen toimintansa määrätietoiseen, myöhemmin muoti-ilmiöksi muuttuneeseen tummanpuhuvuuteen ja synkistelyyn.

Backwoods ehti levyttää kaksi singleä, ennen kuin orkesterinjohtaja kyllästyi yhtyeeseensä.

Vuonna 1982 televisionkatsojille esittäytyi uusi Raine Salo Band, joka koostui kokonaan tuoreista kasvoista. Kahden naismuusikon (Ninni Manninen ja Satu Koho) mukanaolo oli aikanaan erikoista.

Raine Salo Band jäi verrattain vähän tunnetuksi kulttisuosikiksi. Sen tunnetuin kappale on maaninen Hyvä pahaa rock´n´roll, josta vuoden 1986 SM-voittaja Sata Lasta levytti oman versionsa vuonna 1986.

Vuonna 1984 Salo levytti Tralala-yhtyeen kera albumin Lasia ja lumetta. 1980-luvun loppupuolella hän soitti yhtyeissä Giddyups ja Bodyguards. Sittemmin hän on toiminut eri artistien tuottajana opettajantyönsä ohella.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto