Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Paritustoimintaa vankilasta

Helsingin poliisi sai lokakuussa 2005 vihiä paritusrenkaasta. Paritustoimintaa oli ollut jo jonkin aikaa Helsingin hotelleissa ja yksityisasunnoissa, ja sitä oli johdettu Virosta käsin.

Prostituoidut naiset olivat virolaisia, joita kaupiteltiin Sihteeriopiston internetsivustolla. Tiedettiin, että naiset tekivät pitkää päivää ja että heiltä oli otettu passit ja suurin osa rahoista pois. Poliisit seurasivat jonkin aikaa tilannetta ja olivat yhteydessä myös Viron poliisiin.

Paritusrengasta johti virolainen mies, joka oli kärsinyt Suomessa huumetuomion. Tuomionsa kärsittyään mies palasi Viroon, jossa rikosjärjestöt vaativat rahojaan. Koska mitään rahoja ei ollut, hänet määrättiin Suomeen johtamaan paritustoimintaa.

Virolaisella oli apunaan Suomessa eräs turkulainen mies sekä helsinkiläinen taksinkuljettaja. Mukana oli myös virolaisia rakennusmiehiä, jotka pääasiassa hakivat naiset satamasta ja veivät heidät asuintoihin, jotka oli vuokrattu naisten nimiin.

Naisten toiminta keskittyi pääasiassa Helsinkiin, mutta myös muualle kuten Hämeenlinnaan ja Turkuun.

Viron Ämärin vankilasta johdettiin toimintaa tietokoneiden ja puhelimien avulla.

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto