Hyppää pääsisältöön

Opetellaan Pirreä

Eija Vilpas loihtii Esko Roineesta varsin uskottavan Fakta homma-ohjelmasta tutun Pirren.

Pirjo "Pirre" Kaasinen tunnetaan punaisesta tuulipuvustaan ja kärkevästä kielestään. Pirren mies Heka on lujasti tossun alla eikä touhukas Pirre anna toisille suunvuoroa. Hän sanoo kuuluvalla äänellään asiat niin kuin ne ovat.

Pirren hahmon luonut Eija Vilpas opastaa asiantuntevin ottein Esko Roineelle "pirreyden" saloja. Ensin luodaan oikea habitus: tukka ja rinnat ojennukseen. Seuraavaksi suu mutrulle ja kunnon alapurennan kera lausumaan: "Terse, minä tulen Loimaalta".

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto