Hyppää pääsisältöön

Mikset sä soita?

Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Ville seurustelee selloa soittavan Jonnan kanssa, kunnes kuvaan astuu hanuria soittava lämminsydäminen Emmi.

Ville, Jonna ja Emmi opiskelevat Sibelius-Akatemiassa. Jonna tekee jo maakuntamatkoja orkesterin solistina ja Emminkin hanurinsoitto sujuu mallikkaasti. Lahjakas Ville sen sijaan kipuilee soittonsa kanssa.

Soittokokeissa Villen valtaa uskon puute ja soittaminen keskeytyy. Ville on kuitenkin niin lahjakas, että hänen soitonopettajansa vierailee Villen kotona keskustelemassa Villen vanhempien kanssa.

Soiton takkuilun lisäksi Ville kipuilee seurustelusuhteissaan. Pitkäaikainen tyttöystävä Jonna alkaa jäädä taka-alalle, kun Emmi astuu kuvioihin. Emmi ja Ville ovat tunteneet toisensa jo Savonlinnan musiikkileiriltä lähtien.

Hyvän ystävän kuolema panee Villen arvioimaan omaa elämäänsä. Mitä olisi elämä hyvän perheen kasvatin Jonnan kanssa ja millaista se olisi lämminsydämisen Emmin kanssa? Villen tunteen kallistuvat Emmin suuntaan.

Ville saa sen verran opinnoista kiinni, että hän valmistuu Sibelius-Akatemiasta. Konserttimuusikkoa Villestä ei kuitenkaan tule, vaan hän saa opettajan paikan Kuopiosta, minne Ville ja Emmi muuttavat.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto