Hyppää pääsisältöön

Suomalaisen barokkiorkesterin joulukonsertti

Suomalainen barokkiorkesteri on periodisoittimien soittamiseen erikoistunut orkesteri. Vuoteen 2009 asti orkesterin nimi oli Kuudennen kerroksen orkesteri.

Tietolaatikko

EBU:n joulukonsertti Helsingissä. Kallion kirkko 20.12.2009:

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Alkusoitto ja aaria "Mortals think, that time is sleeping" oratorioista The Triumpf of Time and Truth. Kesto (mm:ss): 7 min 50 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Teppo Lampela, altto.

Säveltäjä: Haydn, Joseph. Teos: Maanjäristys teoksesta Seitsemän sanaa ristillä. Kesto (mm:ss): 1 min 40 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen.

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Strengthen us, oh Time, oratorioista The Triumpf of Time and Truth. Kesto (mm:ss): 35 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano, ja Teppo Lampela, altto.

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Aaria "Happy" oratorioista The Triumpf of Time and Truth. Kesto (mm:ss): 1 min 40 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano.

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Aaria "Tu giurasti di mai non lasciarmi", oratorioista Il Trionfo del tempo e del disinganno. Kesto (mm:ss): 3 min 15 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano.

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Aaria "Thus to ground", oratorioista The Triumpf of Time and Truth. Kesto (mm:ss): 2 min 30 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Teppo Lampela, altto.

Säveltäjä: Haydn, Joseph. Teos: Aaria "Donna nobis pacem" teoksesta Missa Brevis. Kesto (mm:ss): 1 min 30 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano, ja Teppo Lampela, altto.

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Aaria "Lascia la spina cogli la rosa", oratorioista Il Trionfo del tempo e del disinganno. Kesto (mm:ss): 5 min 35 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano.

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Aaria "The beauty smiling", oratorioista The Triumpf of Time and Truth. Kesto (mm:ss): 2 min 40 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Teppo Lampela, altto.

Säveltäjä: Haydn, Joseph. Teos: Benedictus teoksesta Missa Brevis. Kesto (mm:ss): 2 min 0 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano, ja Teppo Lampela, altto.

Säveltäjä: Händel, Georg Friedrich. Teos: Aaria "Guardian Angels" ja alkusoitto oratorioista The Triumpf of Time and Truth. Kesto (mm:ss): 8 min 20 sec. Esittäjät: Kuudennen kerroksen orkesteri, joht. Tuomas Hannikainen, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano, ja Teppo Lampela, altto.

Orkesterin perusti vuonna 1989 cembalisti Anssi Mattila. Nimi Kuudennen kerroksen orkersteri tuli Sibelius-Akatemian silloisen Fredrikinkadun toimipisteen kuudennesta kerroksesta, jossa vanhan musiikin luokka sijaitsi.

2000-luvulla orkesteri on laajentanut periodisoittoaan klassismiin. Orkesteri on muun muassa soittanut koko Beethovenin sinfoniasyklin Suomessa ensi kertaa periodisoittimin.

Teksti: Suomalainen barokkiorkesteri

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto