Hyppää pääsisältöön

Jääkaapissa on ruokaa, nähdään illalla, hei

Kirjastovirkailija Pirkko saa vuokralaisekseen Millan. Pirkon on aluksi hieman vaikea ymmärtää Millan elämäntapaa, mutta yhteiset kokemukset yhdistävät.

Tietolaatikko

Pirkko, kirjastonhoitaja - Hellevi Seiro, Milla, Pirkon vuokralainen - Ulla Uotinen, Pikku-Milla, Millan tytär - Laura Lehdistö, Riku, Pirkon poika - Atte Kekkonen, Lilli Alen - Mai-Brit Heljo, taksinkuljettaja - Tauno Lehtihalmes.

Pirkko asuu yhdessä poikansa Rikun kanssa. Elämä on hyvinkin säntillistä, kunnes Milla tyttärensä Lauran kanssa astuu kuvioihin. Millan railakkaaseen elämään kuuluu mm. marokkolainen poikaystävä Ali Ibn Hassad.

Laura ei aina jaksa sulattaa äitinsä toilauksia, eikä yhteiselo aluksi Rikunkaan kanssa suju kovinkaan hyvin. Yhteiset kokemukset kuitenkin alkavat yhdistää tätä erikoista "pikkuperhettä".

Pirkon ja Millan yläkerrassa asuu vanha rouva, joka on vakaasti päättänyt, että hänellä on syöpä. Niinpä vanha rouva pyytää ystävyksiltä pientä palvelusta. Hän toivoo, että Pirkko ja Milla hoitaisivat hänen hautajaisensa.

Milla soutaa ja huopaa seurustelusuhteessaan Alin kanssa niin, että Ali meinaa jo katkaista koko suhteen. Pirkko taas haaveilee komeasta partnerista eikä huomaa, että ihan lähellä on hyvin ihastunut sulhaskandidaatti. Lopuksi kaikki kääntyy kuitenkin parhain päin ja sekä Pirkon että Millan kohdalla.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit