Hyppää pääsisältöön

Hanna Hauru: Liian pienet sandaalit

Hanna Haurun Liian pienet sandaalit-teoksessa naiset kertovat monologeissaan, kuinka nykyaika on muuttunut suvaitsemattomammaksi. Naiset ovat itse sisäistäneet häpeän ja tyytymättömyyden kehoonsa. He ovat suvaitsemattomia jopa itseään kohtaan.

Novellien naiset kertovat suoraan, ronskistikin kuinka he ovat mielestään liian lihavia, heillä on liian pienet rinnat tai ovat mielestään liian karvaisia. Kokoelman alussa naiset ovat tyytymättömiä ja häpeävät itseään, mutta loppupuolella he eivät enää suostu katseella lannistettaviksi.

Kuudennessa teoksessaan Hanna Hauru jatkaa omaäänisen, absurdinkin maailmansa kuvaamista. Maanläheiset novellit ovat humoristisia, mutta myös synkkiä. Vajaat parikymmentä tarinaa muodostavat eheän kokonaisuuden. Alun katseilla lannistetut häpeäjät nousevat lopulta vartaloistaan ylpeiksi voittajiksi.

Hanna Haurun (1978–2021) teokset:

  • Eivätkä he koskaan hymyilleet (2002)
  • Raaka punainen marja (2004)
  • Tyhjien sielujen saari (2005)
  • Muuttoliike (2006)
  • Utopia eli erään kylän tarina (2008)
  • Liian pienet sandaalit (2010)
  • Paperinarujumala (2013)
  • Jääkansi (2017)
  • Viimeinen vuosi (2021)

Vuonna 1978 syntynyt kirjailija kuoli vuoden 2021 heinäkuussa.