Hyppää pääsisältöön

Lindén ja Jungner väänsivät kättä YLE-laista

Viestintäministeri Suvi Lindén ja YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner kohtasivat YLEn rahoituksen tiimoilta A-studiossa. Jungner suomi kovin sanoin Lindénin päätöstä lykätä ns. YLE-lakia.

YLEn rahoitusta ja hallintoa uudistavan YLE-lain valmistelua jatketaan, jos eduskuntaryhmillä on yhteinen tahto asiaan, viestintäministeri Suvi Lindén sanoi haastattelussa.

— Lain valmistelua jatketaan, jos siihen on riittävän yksituumainen tuki. Sopuun riittää, että eduskuntaryhmillä on yhteinen tahto sekä hallinnon uudistukseen että rahoitusjärjestelmään, Lindén kertoi.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat käsittelevät lain kohtaloa keskiviikkona 17.3.2010.

Lindén ilmoitti viime viikolla, että YLEn hallinnon ja rahoituksen kokonaisuudistus siirtyy seuraavalle eduskuntakaudelle ja tulevan hallituksen ratkaistavaksi. Kokonaisuudistuksella ei ole Lindénin mielestä riittävää parlamentaarista tukea. Lindén on myös sitä mieltä, että YLEn rahoitus pitäisi kattaa valtion budjetista.

A-studiossa haastateltiin myös Yleisradion toimitusjohtajaa Mikael Jungneria. Hänen mielestä lain valmistelun lykkääminen oli paniikkiratkaisu ennen vaaleja. Jungner on jo aiemmin arvostellut kovin sanoin lain lykkäämistä.

— Jos tällä ryhdikkyydellä olisi Suomen asioita hoidettu 70 vuotta sitten, niin kaikki puhuttaisiin venäjää. On selvää, että on yksittäisiä kansanedustajia ja kansalaisia, jotka ovat eri mieltä. Mutta se, että kesken kaiken annetaan periksi ja lykätään homma seuraavalle hallitukselle, on vastuutonta, Jungner sanoi A-studion haastattelussa.

Jungnerin mukaan YLEn asiat tulisi ottaa pois viestintäministeriöstä ja saattaa eduskunnan päätettäväksi lainsäädäntöä myöten.

Teksti: YLE Uutiset

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto