Hyppää pääsisältöön

Lindén ja Jungner väänsivät kättä YLE-laista

Viestintäministeri Suvi Lindén ja YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner kohtasivat YLEn rahoituksen tiimoilta A-studiossa. Jungner suomi kovin sanoin Lindénin päätöstä lykätä ns. YLE-lakia.

YLEn rahoitusta ja hallintoa uudistavan YLE-lain valmistelua jatketaan, jos eduskuntaryhmillä on yhteinen tahto asiaan, viestintäministeri Suvi Lindén sanoi haastattelussa.

— Lain valmistelua jatketaan, jos siihen on riittävän yksituumainen tuki. Sopuun riittää, että eduskuntaryhmillä on yhteinen tahto sekä hallinnon uudistukseen että rahoitusjärjestelmään, Lindén kertoi.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat käsittelevät lain kohtaloa keskiviikkona 17.3.2010.

Lindén ilmoitti viime viikolla, että YLEn hallinnon ja rahoituksen kokonaisuudistus siirtyy seuraavalle eduskuntakaudelle ja tulevan hallituksen ratkaistavaksi. Kokonaisuudistuksella ei ole Lindénin mielestä riittävää parlamentaarista tukea. Lindén on myös sitä mieltä, että YLEn rahoitus pitäisi kattaa valtion budjetista.

A-studiossa haastateltiin myös Yleisradion toimitusjohtajaa Mikael Jungneria. Hänen mielestä lain valmistelun lykkääminen oli paniikkiratkaisu ennen vaaleja. Jungner on jo aiemmin arvostellut kovin sanoin lain lykkäämistä.

— Jos tällä ryhdikkyydellä olisi Suomen asioita hoidettu 70 vuotta sitten, niin kaikki puhuttaisiin venäjää. On selvää, että on yksittäisiä kansanedustajia ja kansalaisia, jotka ovat eri mieltä. Mutta se, että kesken kaiken annetaan periksi ja lykätään homma seuraavalle hallitukselle, on vastuutonta, Jungner sanoi A-studion haastattelussa.

Jungnerin mukaan YLEn asiat tulisi ottaa pois viestintäministeriöstä ja saattaa eduskunnan päätettäväksi lainsäädäntöä myöten.

Teksti: YLE Uutiset

 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto