Hyppää pääsisältöön

David ja Victoria Beckham Suomen Turussa

Maailman tunnetuimpiin kuuluvan jalkapalloilijan David Beckhamin piipahdus jalkaleikkauksessa Turussa pani paikalliset maailmankirjamme kerralla sekaisin maaliskuussa 2010.

AC Milanin keskikenttäpelaaja, entinen Englannin maajoukkuekapteeni Beckham loukkasi vasemman jalan akillesjänteensä 14.3.2010 pelitilanteessa itsekseen.

Beckhamilla oli pallo jalkojensa alla, kun hänen painonsa horjahti äkillisesti ja hän satutti akillesjänteensä. Beckham tunsi heti kentän pinnassa ollessaan, että nyt kävi pahasti.

Hätiin tarvittiin huippukirurgi, ja sellainen löytyi Suomesta. Turkulainen ortopedi Sakari Orava sai kuuluisan potilaan hoteisiinsa maanantaina 15.3. ja leikkasi katkenneen akillesjänteen samana iltana.

Erityistä dramatiikkaa tilanteeseen toi se, että tapaturma vaaransi pahasti Beckhamin mahdollisuuden pelata seuraavan kesän MM-kisoissa.

Beckhamin yllätysvierailu sähköisti Turun hetkessä. Mediatapahtuma täydentyi seuraavana päivänä, kun paikalle lensi myös Beckhamin vaimo Victoria.

Tohtori Oravan mukaan Victorian saapuminen piristi silminnähtävästi myös leikkauksesta toipuvan Beckhamin mielialaa. Vaikka hän muutenkin oli helppo ja kohtelias potilas, sai tieto vaimon saapumisesta häneen Oravan mukaan "vipinää".

Victorian saavuttua Beckhamit söivät sairaalassa pizzaa ja katsoivat tv:stä jalkapallo-ottelun.

Keskiviikkona klo 14 aikoihin tiedettiin kertoa, että Beckhamien auto lähti lääkäriaseman parkkihallista kohti lentokenttää. Puoli tuntia myöhemmin heidän yksityiskoneensa nousi ilmaan ja jätti Suomen maaperän.

Teksti: Petra Himberg ja YLE Urheilu

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto