Hyppää pääsisältöön

Riikka Ala-Harja: Kanaria

Riikka Ala-Harjan Kanaria on merkillinen välitila, joka on lähempänä Afrikkaa kuin Espanjan pääkaupunkia. Romaanissa on suomalaisia viikkoturisteja, talviasukkaita, afrikkalaisia siirtolaisia elävinä ja kuolleina.

Tietolaatikko

Riikka Ala-Harja (s. 1967)
Tuotantoa:
Tom Tom Tom (romaani, 1998)
Strip (romaani. 2000)
Maata Meren alla (romaani, 2003)
Jättiläinen (romaani, 2007)
Kanaria (romaani, 2010)

Ihmisten suhteet eivät ole tasaveroisia – on vain alistettuja ja alistajia. Entinen suomalainen telakkapomo Nyman kohtelee suomalaista Mikkoa renkinään, malilaista palvelijaansa Dioria piikanaan. Diorin on ostanut vaimokseen vanha kanarialainen Luis.

Riikka Ala-Harja kirjoittaa Kanariasta raadollisen nykymaailman kuvauksen. Pienelle saarelle hän on luonut maailman pienoiskoossa. Ala-Harja visualisoi taitavasti. Yksi rujoimmista kuvista on kuinka hukkuneet afrikkalaiset ajalehtivat rannalle aurinkoa palvovien lomalaisten häiriöksi.

Kanaria-romaani on kirjailijalle tuttua, tiivistä ja tragikoomista mutta myös aiempaa realistisempaa. Ala-Harja pohdiskelee länsimaisen elämänmuodon irvokkuutta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto